hello world!
Published: augustus 2, 2018

Elke dag is anders

Heet

Het werken in de detailhandel is eigenlijk nooit saai, natuurlijk zit er wel eens een dag bij dat je denkt ....Maar op een of andere manier is de werkdag nooit hetzelfde. Elke dag/week/maand heeft haar eigen periodes van een bepaald soort artikelen en activiteiten.


De afgelopen periode bijvoorbeeld is simpelweg heet te noemen! De producten die normaal gedurende een kluszomer in Nederland verkocht worden, liggen nu nog rustig in hun vak/bak of schap te wachten op een gewillige afnemer. Bijvoorbeeld de veel verkochte schommelhaak in deze periode vindt alleen aftrek voor het ophangen van hangmatten, heerlijke loom in de hangmat hangen totdat het s' avonds koeler wordt.
Want het is tenslotte veel te heet om te schommelen en de kinderen vermaken zich prima in het zwembad dat net geplakt is met Bison zacht plastic lijm.

Maar andere producten vieren weer hoogtij qua omloopsnelheid. wat dacht je van Gardena koppelingen en ventilatoren? Gardena heeft bijna geen voorraad meer en levert moeizaam bijbestellingen uit, terwijl veel Gardena en sproeiproducten al niet meer leverbaar zijn.

En dan ventilatoren, een product waar tijdens deze hete periodes mijn hart sneller van gaat kloppen! ineens als een soort tsunami is er een enorme vraag naar deze draaiende wonderpropellers, de brengers van "koele" lucht. om net zo gemakkelijk een jaar of wat tijdens de inventarisatie met dezelfde aantallen ingeboekt te worden, verdwijnen ze nu als warme broodjes! Het jaar 2018 is een jaar dat we weer als jachtluipaarden op zoek moesten naar nog wat voorraadhoudende leveranciers van ventilatoren omdat alles uitverkocht was, en dan is het de sport om als kleine speler in de molenmarkt nog een partij waaiers op de kop te tikken, om deze vervolgens aan je klanten aan te kunnen bieden. Dat je daar het hele land voor doorkruist hebt om ze zelf op te halen is niet belangrijk, alleen maar de reactie van de klant " overal uitverkocht en jullie hebben ze nog" is het mooiste van allemaal.

En zo is het dus dat je de ene zomer druk bent met het leveren bijhouden van artikelen en diensten voor minder warm weer en deze zomer voornamelijk koppelingen, ventilatoren en andere koelhoudende producten verkoopt. Afgezien van de klein ijzerwaren.... de losse schroeven, boutjes en moeren. Want of het nou vriest of de mussen vallen dood van het dak.. een boutje op zijn tijd brengt al snel gezelligheid.

Heerlijk dat er zoveel gekampeerd kan worden met dit heerlijke weer. Veel mensen trekken er met de tent op uit om heerlijk te genieten. Snel nog even aanvullingen van een set haringen zonder uitjes en een grondzeil en daar gaan ze, met dank aan de GIJ kampeerkelder!

Heerlijk zoals elke tijd zijn eigen kenmerken heeft in de detailhandel... Elke dag is echt anders.

Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je meer informatie van GIJ?

Wij geven je graag advies en informatie!
Meer informatieaanvraag