Bezems en borstelwaren. Een van de eerste dingen die je ziet als je langs de Gelderse IJzerhandel wandelt, fietst, skeelert of rijdt. Die bezems zijn een belangrijk deel van ons assortiment en imago. Geloof het of niet, het geeft de seizoenen elke keer aan.

Zo staan er in dit seizoen meer hardere bezems buiten en in de zomer weer meer zachtere bezemsoorten. In het voorjaar gaan de luiwagens in grote getale in de etalage en in het toeristenseizoen zijn de Sapu Lidi's, zeer gewild. Kortom elke keer staan er andere bezems buiten. In november mengen de eerste sneeuwruimers zich in het bezembos. Een beetje als vreemde eend maar wel met een mooie dikke steel! Dan weten we van te voren dat een veelgehoorde opmerking is " Zo jij bent er vroeg bij!"

Een echte Sapu Lidi

En toch werkt het buitenzetten van de bezems dag in dag uit prima. De impulsaankopen die normaal gesproken alleen bij de toonbank gebeuren, zijn er ook geregeld als de consument voorbij loopt en besluit een bezem aan te schaffen! Wij staan hem of haar graag bij voor advies. Wat is eigenlijk het verschil in haren en hoe zijn de haren geplaatst? Allemaal dingen waarmee je rekening moet houden als er een bezem aangeschaft wordt.

Regelmatig denken mensen bij het zien van de brede bezems dat ze die moeten hebben omdat de veegklus dan snel klaar is. Wat echter vergeten wordt, is het gegeven dat dit ook zwaarder werkt.

Kortom, er zit een gedachte achter de bezems van GIJ. En dat verhaal omvat nog meer.

Het mooiste van de borstelwaren is dat ik er elke keer weer trots op ben als er weer een mooi assortiment bezems staat te pronken. Alles keurig in de rij en netjes gepositioneerd. Voorzien van prijzen en te wachten op een nieuwe eigenaar

Het besef hoe lang ik deze bezemliefde al heb, is laatst ingedaald doordat ik een gebruikt authentiek bezemrek op de kop tikte dat we vroeger ook bij GIJ Velp hadden. Toen ik het rek zag, was ik meteen verkocht! Dit rek kan in gevulde toestand het beste getild worden door een speciale handeling met de pols. Toen ik dit voor de eerste keer weer deed met mijn nieuwe aanwinst kreeg ik een flashback. Als jongste bediende buiten en binnen zetten van de bezems. Altijd zorgen dat het rek gevuld was en oppakken door dé speciale polsbeweging en de vingers in het profiel van het rek zetten. Zo kon er het best getild worden. Dat mijn polsen nu ietswat groter zijn geworden, ach een kniesoor die daar op let.

Het kwam allemaal terug! Wat een mooi product... met nog meer plezier zet ik daarom elke werkdag weer de bezems buiten.

Dus ben je op zoek naar een bezem, bij GIJ moet je zijn 🙂


Wil je meer informatie van GIJ?

Wij geven je graag advies en informatie!
Meer informatieaanvraag
Copyright © RBA Design 2019                                      Gegevens de Gelderse IJzerhandel Wageningen BTW nr. NL001862361B36 KVK 09217271