hello world!
Published: december 28, 2018

Eigen zakje er om heen?

We zijn er met z'n allen al weer helemaal aan gewend, het meenemen van een eigen tas voor je boodschappen. In Wageningen valt me al langere tijd op dat er altijd ( ook al voor het gratis tasjesverbod) een hoger percentage rugzakken opengaat t.o.v andere boodschappentassen. Die blijken gevuld met alledaagse boodschappen om daarna ook de bij ons aangeschafte producten in te voegen. Leuk en mooi natuurlijk. Ik bedacht me hoe gemakkelijk iedereen aan het ontwennen van het tasjesgebruik gewend is geraakt. Het meenemen van een eigen tas is nu de normaalste zaak van de wereld!

In het verleden werden er alleen al door GIJ Wageningen door het jaar heen dozen vol met draagtassen aan de consument meegegeven, vaak zonder er bij na te denken...... "tasje erbij?".

Ik kwam ergens een artikel tegen over het initiatief van Elisah van de Facebookpagina Zero Waste Nederland. Haar insteek was een stapje verder dan alleen de tasjes afschaffen: neem gewoon je eigen verpakkingsmateriaal mee om je aankopen in te doen! Ik dacht BRILJANT! Na het succes van de "Deur dicht voor het milieu" is dit een logische volgende stap.

Nu proberen wij van GIJ Wageningen al zo veel mogelijk kleine gebruikte verpakkingen te hergebruiken om daar de aankopen van de klant in te doen. Voor de klein ijzerwaren werken we uitsluitend met papieren zakjes. Maar toch denk ik dat door het sturen op eigen verpakkingsmateriaal van de klant hier milieuwinst te behalen is!

Ik wil daarom op deze manier melden dat wij als de Gelderse IJzerhandel Wageningen met plezier meedoen aan dit mooie initiatief van Elisah en graag bij dragen om te #verpakkingmateriaalminderen. We zullen onze vaste klanten proberen te stimuleren om oude verpakkingen mee te nemen, en daar de aan te schaffen materialen in te verpakken.

Lang verhaal in het kort. Bij GIJ Wageningen ben je welkom om je eigen zakje/tas/rugzak/doos/tuutje/mand/vakkendoos of schaaltje mee te nemen om je producten in te doen.

Graag tot ziens met je eigen materiaal! #verpakkingsmateriaalminderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je meer informatie van GIJ?

Wij geven je graag advies en informatie!
Meer informatieaanvraag
Copyright © RBA Design 2019                                      Gegevens de Gelderse IJzerhandel Wageningen BTW nr. NL001862361B36 KVK 09217271